Woordengenerator.nl

Woordengenerator.nl is een website om je te helpen met het vinden van de juiste woorden voor spellen zoals scrabble en wordfeud. Maar let op! Gebruik het als een hulpmiddel, het spelletje moet wel leuk blijven en is dus niet om te cheaten :)

Op de startpagina van deze website kan je de letters op je plankje of van wordfeud invullen om te kijken welke woorden hiermee gemaakt kunnen worden door de generator. Ook kan je aan de generator opgeven waarmee een woord moet beginnen of welke letter er in een woord voor moet komen. Er zijn veel verschillende variaties bedacht hoe een woordengenerator genoemd wordt voorbeelden hiervan zijn; woordgenerator, wordfeudhelper of wordfeudgenerator.

Met de anagrammengenerator (ook wel anagrammenmaker genoemd) kan je zoeken naar anagrammen van het ingevulde woord. Typ het woord in het vak en de generator zal hiervan de anagrammen maken.

Recent is er een rijmwoordengenerator aan de website toegevoegd. Dit is een digitaal rijmwoordenboek die je helpt bij het maken van bijvoorbeeld gedichten. De rijmoordengenerator genereert woorden die rijmen op het woord dat je invult bij de generator.

Scrabble

Scrabble is het originele bordspel waar wordfeud op gebaseerd is, het wordt in 121 landen en in 29 talen verkocht. Het spel is voor twee tot vier spelers en het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk punten te scoren. Punten kunnen gescoord worden door woorden op elkaar aansluitend te leggen. Elke letter heeft zijn eigen puntenwaarde en sommige vakjes op het bord zorgen voor extra punten. De punten van een letter worden verdubbelt wanneer deze op een lichtblauw veld worden geplaatst en verdrievoudigt bij een donkerblauw vlak. Het gehele woord kan in punten verdubbeld worden als een van de letters op een lichtrood veld ligt en verdrievoudigt bij een donkerrood veld.

Wordfeud

Wordfeud is een digitale versie van het bekende bordspel scrabble. Het wordt op de mobiele telefoon of tablet gespeeld tegen 1 andere speler. Wordfeud is beschikbaar voor zowel Android telefoons als ook iPhone, iPod Touch en de iPad. Er is een Nederlandse, Engelse, Franse, Zweedse, Noorweegse en Deense versie beschikbaar van wordfeud, met nog meer in de maak. Als je tegenstander gespeeld heeft krijg je een bericht dat het jouw beurt is. Zoals eerder gezegd is het natuurlijk niet de bedoeling dat je alle woorden opzoekt in de woordengenerator en het gebruikt om te cheaten bij wordfeud. De woordengenerator is er om je te helpen als je echt geen woorden kan bedenken.

Rijmwoorden

Op zoek naar het juiste rijmwoord? Het rijmwoordenboek helpt je met het vinden van de juiste rijmwoorden voor in gedichten, verzen of andere poëzie door woorden. Het rijmwoordenboek is dus een generator van woorden op basis van het woord dat je opgeeft. Of het nu voor Sinterklaas of Kerst of Valentijn is, het maakt niet uit. Vul een woord in waarop u wilt rijmen en de rijmwoordengenerator zoekt de rijmwoorden erbij.

Veel mensen kennen rijmen van sinterklaasgedichten maar wat is rijm nou eigenlijk?

Rijm wordt in gedichten gebruikt om de aandacht te trekken van de lezer en woorden te benadrukken. Je krijgt rijm zodra twee woorden dezelfde klank hebben in lettergrepen waar de klemtoon op ligt, een bekend voorbeeld is:

Sint en piet zaten te denken,
wat ze je dit jaar eens zouden schenken.

Denken en Schenken zijn dus de rijmwoorden.

Er zijn verschillende vormen van rijm. De meest gebruikte is eindrijm omdat dit rijm erg opvallend is. Eindrijm is rijm op het einde van twee of meer dichtregels, en wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het maken van sinterklaasgedichten.